verkeer

Werkgroep
Verkeer

Verkeer is een belangrijp onderwerp voor Hintham. De wijk wordt doorsneden door de hoofdweg Hintham en een doorgaande weg, de Jan Heijmanslaan. Beiden erg drukke wegen waar ook openbaar vervoer rijdt. Er is ook veel vrachtverkeer om het winkelcentrum te bevoorraden. Dat maakt deze wegen drukker en minder veilig.

Daarnaast is de Stadionlaan de doorgaande weg langs Hintham en ontsluit het wijkdeel Hintham noord, het bedrijventerrein De Vliert, het Stadion, het Sportiom, Station-oost in de richting van Rosmalen en het centrum van Den Bosch. De spreiding van het verkeer over de drie belangrijkste wegen in Hintham bepaald de leefbaarheid in de wijk en de verkeersveilig in het algemeen.

Natuurlijk verdient al het verkeer in onze wijk aandacht. Als werkgroep Verkeer denken we mee en staan we in goed contact met de Verkeersdekundigen en de Wethouder van de gemeente. Qua verkeer zouden we als werkgroep graag zaken veranderen om onze wijk verkeersveiliger te maken. Om dit te realiseren is geld, tijd, overleg, een duidelijke visie en geduld nodig.

Dat doen wij graag en met de hulp van wijkbewoners die ons attenderen op situaties die onze aandacht verdienen..

De Pastoor van Thiellaan is, dankzij een wijkschouw van de wijkraad, nu aan de beurt om veiliger, groener en overzichtelijker te worden. De Jan Heijmanslaan staat bovenaan ons wensenlijstje om mee te denken over oplossingen die de verkeersveiligheid bevorderen.Ons volgend speerpunt is natuurlijk de Jan Heijmanslaan!

Monique
Thijs Peters
Ben van Hooijdonk

De wergroep Verkeer bestaat uit:
Thijs Peters, Monique van Amelsfoort, Ben van Hooijdonk

Contact: secretariaat@wijkraadhintham.nl