Einde BuitenBeter app

Melden over de openbare ruimte verandert vanaf 2024

Een schone, veilige en leefbare omgeving vindt iedereen fijn. Daarom is het belangrijk om schade of hinder op straat, zoals een kapot speeltoestel of een losse stoeptegel, bij ons te melden. Vanaf 2024 stappen volledig over op ons eigen meldingsformulier, gemakkelijk bereikbaar via meldingen.s-hertogenbosch.nl.

Einde BuitenBeter app

Omdat het meldingsformulier meer waardevolle informatie bevat, stoppen we vanaf 2024 met de BuitenBeter app. Als u gewend was aan de BuitenBeter app, kan de overstap in het begin even wennen zijn. U zult merken dat melden via het meldingsformulier net zo eenvoudig is.

Zo werkt het meldingsformulier

Melden is eenvoudig en snel in 3 stappen:

  1. Omschrijf wat er aan de hand is, en voeg eventueel foto’s toe.
  2. Geef de locatie door op de kaart.
  3. Vul je contactgegevens in of verstuur uw melding anoniem.

Meldingsformulier toevoegen aan beginscherm

U kunt het meldingsformulier ook toevoegen aan het beginscherm van uw smartphone of tablet. Het meldingsformulier wordt dan weergegeven als een pictogram tussen uw apps. Door op het pictogram te tikken kunt u meteen een melding maken. Bekijk de korte handleiding (pdf).

Toename in meldingen

Vorig jaar ontvingen we meer dan 45.000 meldingen. Het aantal meldingen neemt jaarlijks toe. Ook met een groeiend aantal meldingen willen we onze dienstverlening op peil houden. Vanaf 2024 kunt u daarom alleen melden via ons eigen meldingsformulier. Lukt het niet om uw melding digitaal te maken? Dan kunt u uw melding ook telefonisch doorgeven.

Het meldingsformulier maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Dit zorgt voor een snelle categorisatie en doorsturing naar de juiste afdeling. Hierdoor worden meldingen gemiddeld sneller afgehandeld. Bij bepaalde categorieën ontvangt u zelfs tijdens het melden al een terugkoppeling. We gebruiken het meldingsformulier sinds 2021, dit is speciaal ontwikkeld voor en door Nederlandse gemeenten.

Meer informatie

Voor meer informatie over meldingen in de openbare ruimte vindt u op de pagina Meldpunt.

Plaats een reactie